vruchtstelen met sporekapsels

Ondanks dat het weer niet helemaal mee zat, toch naar het bos gegaan. Dit keer met het idee om wat mos te gaan fotograferen. Waarom mos? Omdat op 1 van de fora waarop ik af en toe wat post deze maand als onderwerp heeft: “mossen en korstmossen”. Maar dan loop je door het bos, en toen? Ik heb een paar soorten mos tegen gekomen, maar kreeg geen inspiratie tot het er mooi op de foto krijgen daarvan. Totdat ik er wat bruine pijltjes bovenuit zag steken, de zogenoemde vruchtstelen met daar bovenop de sporekapsels. Ondertussen viel er wat nat van boven, maar het viel nog mee. Een beetje compositie kiezen was nog wat zoeken, omdat ik niet wilde dat er een paar half op stonden en ook niet de hele groep erop wilde hebben. Daarvoor waren het er teveel naar mijn idee. Omdat ik vanaf statief aan het werken was, had ik rustig de tijd om de instellingen van mijn camera te kiezen. Al snel kwam ik erachter dat ik vrij weinig licht had. Toch wilde ik niet flitsen, omdat dat de foto meestal niet fraaier maakt. Toen werd het tijd om de foto te maken:

Ondanks dat het wat regende, toch maar verder op zoek gegaan of ik nog wat tegen zou komen wat de moeite was, maar helaas. Het is niet dat ik helemaal niets meer ben tegengekomen, maar het begon al te schemeren zodat het niet meer te doen was om er redelijke foto’s van te maken.

Comments are closed.