Wat rijp en een heerlijk zonnetje

Toen ik vanochtend over de heide liep scheen het zonnetje al lekker. De temperatuur lag nog rond het vriespunt, zodat in de schaduw de rijp nog goed aanwezig was. Nu maar rustig rondkijken wat ik allemaal tegen zou komen. Met het rijp op de planten moet dat niet te moeilijk zijn. Na wat kijken zag ik een paddenstoel staan met aan de bovenkant het rijp er mooi op. Van de zijkant af gezien levert dat een dun randje op. Even wat zoeken naar een goede compositie en het plaatje was in mijn hoofd al gemaakt. Het was enkel nog een kwestie van afdrukken:

Met het rondlopen zag ik ook de schitterende strakke blauwe lucht. Gelukkig had ik ook wat groothoek bij me en een polarisatiefilter, zodat ook wat van het landschap vastgelegd kon worden. Ik had me ogen laten vallen op een groepje niet al te grote boompjes, zodat een laag standpunt mij wel geschikt leek om de achtergrond niet teveel mee te laten doen.

Comments are closed.