ijskristallen

Met de sneeuw nog links en rechts aanwezig was het mooi om door de bossen te wandelen. De sneeuw was in de zon al aan het smelten, maar in de schaduw lag het er nog. Het was mijn idee om vandaag de ijskristallen zelf op de foto te zetten. Daarvoor hoefde ik niet ver te zoeken, wel wilde ik ze fotograferen op een dun takje.

Nu ik toch bezig was wilde ik er ook met tegenlicht maken. Dat was iets meer zoeken, omdat maar weinig twijgen waar de zon nog op scheen ook sneeuw bevatte. Met de zon recht achter een paar twijgen krijg je namelijk een apart sfeertje.

Ik heb wel een aantal foto’s meer gemaakt van de ijskristallen, maar met het wandelen kwam ik op de heenweg ook nog een mooi stukje landschap tegen. Ik heb een aantal keer gekeken hoe ik dat goed op de foto vast kon leggen, maar de zon stond verkeerd. Nadat ik een stuk had gelopen besloot ik terug langs die plaats te lopen, aangezien de zon nu wat verder stond en de zon ook al aan het onder gaan was. Dit was meer naar mijn zin.

2 Responses to “ijskristallen”

  1. De laaste plaat die doet het hem. Ik vind hem heel mooi.

    Mvg, Gerard

  2. Bedankt Gerard, de avondzon was die avond ook zeker mooi.