Meeuwen op het ijs

Ondanks dat het vanochtend bewolkt was had ik toch zin om even met de camera op pad te gaan. Vandaag een keer niet naar het bos of de heide, maar naar een stroompje hier in de buurt. Op sommige plaatsen hebben ze het enkele jaren geleden verbreedt, zodat er tegenwoordig verschillende soorten watervogels op af komen. Nadat ik een weiland was doorkruist kwam ik aan de oever aan en zag daar redelijk wat meeuwen. De meeste zwommen echter niet in het water, maar stonden op het ijs dat nog redelijk aanwezig was.

Het viel me nog alles mee dat ze bleven zitten. Af en toe vlogen er een paar op om 10 meter verder weer neer te strijken, en even later weer terug te komen. Dat leverde mij mooi de gelegenheid om ze in de vlucht te fotograferen.

Het was een mooi schouwspel, zoals ze op en neer konden blijven vliegen.

Comments are closed.