Tegenlicht

Vandaag scheen het zonnetje weer lekker, dus mijn cameratas gepakt en naar het bos gegaan. Een idee had ik al voordat ik vertrok, ik wilde verder gaan met tegenlicht. Vorige week had ik daar ook al wel wat mee gedaan, maar nu ging ik op zoek naar interessante voorwerpen die zich daarvoor zouden lenen. Op zich is dat nog niet het moeilijkste, maar ik wilde de zon er achter hebben. Dat maakt het aantal geschikte kandidaten al snel een stuk kleiner. Na een kleine 100m wandelen zag ik verschillende struiken met knoppen erin. Toen was het enkel nog een kwestie van kijken welke knop het meeste geschikt is, ze moesten namelijk én bereikbaar zijn én er moesten geen bladeren voor door lopen.

Een stukje verderop zag ik het zonnetje mooi tussen het gras door schijnen. Helaas was het een beetje gaan waaien, zodat het wat oefening vergde om op een geschikt moment af te drukken. Door de zoeker van mijn camera zag ik namelijk de sprieten van links naar rechts en weer terug zwiepen.

Jammer genoeg begonnen de wolken zich op te stapelen, zodat het zonnetje verdween. Aan de waterkant zag ik een aantal ganzen zitten, die daar in het gras zaten te wroeten. Het was ruim 100m van mij vandaan, zodat ze niet schrokken van me. Toch vlogen er een paar op na een half uur, deze heb ik verschillende keren in hun vlucht kunnen vastleggen. Door het lichte wolkendek was ook hier sprake van tegenlicht, maar dan niet zo fel.

2 Responses to “Tegenlicht”

  1. Jemig, die foto van de grassprieten voor de zon vind ik echt heel erg mooi…Meesterlijk abstract…!

    :-) Victor

  2. Ik ben er zelf ook erg blij mee Victor, bedankt voor je reactie.