De maan

Wat is het toch lekker dat het eindelijk weer eens helder weer is. Nadat ik van mijn werk terug kwam gelijk de camera ingeladen en naar de hei gereden, maar de zon was al veel te snel weg naar mijn zin. Aan de andere kant zag ik echter de maan al boven de horizon uitkomen toen de zon eenmaal weg was. Aangezien er nog best veel omgevingslicht was besloot ik maar naar huis te gaan, om na het eten de maan op de foto te zetten. Dat heb ik echter vanuit de achtertuin gedaan, dat is toch niet te zien aan de foto.

Deze foto is gemaakt met de 40D met daarop de 300mm f4 IS USM en de 1,4X extender. In de M-stand op iso100, f8 en 1/160 sec. Daarna nog een uitsnede gemaakt.

One Response to “De maan”

  1. Mooie opname. Qua kleuren beter (lees: natuurgetrouwer) dan de foto van Gerard, die ik overigens ook wel geslaagd vind.