Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense duinen heb ik afgelopen middag bezocht. Een stuifzandgebied in het hartje van Brabant. Ik was er weleens vaker geweest, maar dat was alweer een tijdje geleden en toen was het erg grauw weer. Vandaag niet, het enigste nadeel was wel dat het redelijk waaide. Normaal gesproken geeft dat niet veel, maar in een stuifzandgebied lijkt het dan wel of ze je zandstralen. Een voordeel is dan weer wel dat het rustig is zodra je een stukje de duinen in loopt. Mooie luchten kwamen van tijd tot tijd ook voorbij.

Verder waren er nog veel stukken onaangeroerd, zodat de mooie structuren in het zand ook nog goed te zien waren. Zandrichels waren er in overvloed, maar onderstaande vond ik ook zeker de moeite waard.

Beide foto’s zijn gemaakt met de 40D met daarop de 17-55 f2.8 met polarisatiefilter. De instellingen bij de eerste foto zijn diafragmavoorkeuze, f11, 1/80sec., iso100. Bij de tweede foto zijn dat diafragmavoorkeuze, f2.8, 1/400sec., iso100.

Comments are closed.