Dreigende luchten en sporenkapsels

Vanochtend weer naar de Loonse en Drunense duinen geweest. Deze keer vroeg op de ochtend, zodat het zand niet teveel vertrappeld was door hordes mensen. Het kan daar namelijk nogal druk wezen. Ook dit keer weer aan de kant van Udenhout erop gelopen, als je daar erop loopt zit je namelijk snel op het stuifzand. Vanaf daar richting het oosten gelopen, in de hoop dat het snel wat open zou trekken zodat ik de zonsopkomst kon vastleggen. Helaas is dat niet gebeurd, maar even later kwam de zon wel lichtjes door de wolken heen:

Onderweg kwam ik ook verschillende soorten mos tegen, ondanks dat het een stuifzandgebied is er toch een uitgebreide vegetatie.

Beide foto’s zijn gemaakt met de 40D. De eerste met de 17-55 met polarisatiefilter en 2-stops grijsverloopfilter op 17mm. Diafragmavoorkeuze f13, 1/15sec., iso100 en 2/3stop overbelicht. Daarna heb ik heb omgezet in zwart/wit. De tweede met de 70-200 met 68mm aan tussenringen op 70mm. Diafragmavoorkeuze f5, 1/80sec., iso400 en 1/3 stop overbelicht.

One Response to “Dreigende luchten en sporenkapsels”

  1. Twee leuke foto’s Geert. Bij de eerste zou ik misschien wel nog de vignetting in de bovenhoeken wegwerken, maar verder heel erg mooi door de eenvoud en leegte. De tweede vind ik erg leuk door de kleine DOF en de ietwat grijzere achtergrond. Weer eens wat anders!

    Andries