longkruid

Onlangs kwam ik een foto tegen van longkruid, een klein plantje met roze en paarse bloemen. Na de uitleg van de maker van die foto, ben ik er vandaag even naartoe gereden. Helaas was ik er niet al te vroeg, maar er was toch nog net voldoende licht om wat foto’s te maken. Toen ik er aan kwam stond ik er echter al bijna op, het groeide namelijk zowat op het pad.

longkruid

longkruid

Een stukje verder, deze keer midden op het pad, stond nog een ander plantje met bloemen.

Alledrie de foto’s zijn gemaakt met de 40D met daarop de sigma 150mm macro, een draadontspanner en met diafragmavoorkeuze. De eerste op f 2.8, 1/10sec., iso400, De tweede f2.8, 1/4 sec., iso400. De derde f2.8, 1/10sec., iso800.

One Response to “longkruid”

  1. Toevallig heb ik vandaag ook een artikeltje over longkruid geplaatst, waarin ik de reden beschrijf van die rood-naar-blauw verkleuring.

    (Het tweede bloemetje, dat hier in mijn – wilde – tuin de hele winter door heeft gebloeid is Senecio vulgaris, klein kruiskruid.