ganzen

Ganzen, je hebt er verschillende soorten van. Vandaag heb ik er ook een aantal mogen zien, bij de leemkuilen te Haaren. Buiten ganzen zitten daar nog meer soorten (water)vogels. Je ziet ze zelden alleen. Soms met een paar bij elkaar, andere keren met grote groepen. Ze lijken heel rustig te vliegen..

 

…of zijn ze heel gehaast? Die eigenlijk zo vlug mogelijk weg willen?

Beide foto’s gemaakt met de 40D, met daarop een 400mm f4 en 1.4x extender. De eerste op diafragmavoorkeuze, f6.3, 1/250sec., iso 200. De tweede diafragmavoorkeuze, f8, 1/25sec., iso 200 en meegetrokken met de gans.

2 Responses to “ganzen”

  1. De laatste is een hele mooie.
    Niet alles hoeft altijd scherp te zijn. Dit soort beelden kan ik zelf erg waarderen.

  2. Die laatste vind ik inderdaad ook heel erg boeiend! Heel mooi hoe je ondanks de onscherpte toch een herkenbare foto gemaakt hebt.