Zo’n stekelbeest

Met het schitterende weer van vandaag kon ik het niet laten om er even met mijn camera tussenuit te gaan. Aangezien ik nu niet in de ochtend kon gaan, moest het maar in de middag. Naar het bos vond ik niet zo’n goed idee, veel te druk naar mijn zin me dit weer. Ongelijk kan ik ze niet geven, maar ik heb liever de rust wanneer ik er met mijn camera er tussenuit ga. De auto gepakt en door de weilanden en akkers gereden, om te kijken of er wat weidevogels zaten die zich op de lichtgevoelige sensor wilde laten vastleggen. Er waren wel een paar soorten, maar zoals gebruikelijk toch eigenlijk wel te ver weg. Niet dat ik er geen foto’s van heb, maar een tijdje later kwam een leuke verrassing.

Toen ik stopte om te kijken naar een paar vogels zag ik wat tussen het gras op en neer bewegen. Na beter gekeken te hebben zag ik dat het een egel was. De vogels waren gevlogen, maar dat deerde mij niet. Eerst een foto gemaakt vanuit de auto, maar wanneer je op ooghoogte komt met het dier dat je wilt fotograferen krijg je doorgaans mooiere foto’s. Dat betekende dus uit de auto, prikkeldraad onderdoor en plat op de buik in het natte gras.

Na nog verschillende foto’s gemaakt te hebben terwijl de egel vrolijk verder aan het scharrelen was, ook nog een detail-opname gemaakt van de rug.

Beide foto’s zijn gemaakt met de 40D, met daarop de 300mm f4, de eerste ook nog met de 1.4X extender. Foto 1 op diafragmavoorkeuze, f7.1, 1/400sec., iso 200. Foto 2 op diafragmavoorkeuze, f11, 1/250sec., iso400.

 

One Response to “Zo’n stekelbeest”

  1. Twee heel leuke foto’s Geert. Ik betwijfel wel of de egel ‘vrolijk’ aan het scharrelen was, zijn snoet ziet niet zo gezond uit vind ik.