Van stuifzand tot moeras

Zoals de titel al doet vermoeden, vandaag een afwisselende dag gehad. Vanochtend hadden we met een groepje afgesproken om op de Loonse en Drunense duinen te gaan fotograferen. We wilden er zijn voor zonsopkomst, dus werd 6:00 uur afgesproken. Iedereen was ruim op tijd, zodat we bijtijds op het stuifzand stonden. Na een plaatsje uitgezocht te hebben, kon de zonsopkomst van ons wel komen. Aan de rand van het gebied lag een poeltje, alwaar ik gebruik van heb gemaakt als decor.

Nadat we een ronde hadden gelopen over het stuifzand en de nodige foto’s hadden gemaakt variĆ«rend van macro tot landschap zijn we doorgelopen naar “de Brand”, een waterrijk stuk gelegen aan de zuidkant van de Loonse en Drunense duinen. Aldaar hebben we weer verschillende details gefotografeerd, maar om de kikkers konden we zeker niet heen. Daar waar we over het pad liepen sprongen ze massaal 1 van de vele sloten in.

Nadat we daar doorheen waren was het tijd voor een hapje te eten, het was inmiddels 12 uur geweest. Nadat we dus met zijn allen 6 uur hadden gelopen en gefotografeerd was dat zeker welkom. Eenmaal gegeten en gedronken had onze gids nog het idee om eventueel met een paar man naar een moeras-achtig stukje bos, een goede 5 minuten rijden van de parkeerplaats. De meeste zijn uiteindelijk meegegaan, maar het was zeker niet voor niets. Het was een schitterend stukje moeras met een heerlijk sfeertje.

De eerste en derde foto zijn gemaakt met de 40D in combinatie met de 17-55 f2.8, bij de derde ook een polarisatiefilter. De tweede met de 350D in combinatie met de 300mm f4 en de 1.4x extender. Alledrie diafragmavoorkeuze, 1ste op 28mm, f10, 1/125sec., iso100. 2de f6.3, 1/125sec., iso400. 3de op 17mm, f2.8, 1/200sec., iso 400.

Comments are closed.