Mist, dauw en tegenlicht

Ik kom net terug van het moeras waar we vorige week geweest waren. Wat viel het moeras nu tegen, het waterpeil was 20cm gedaald en veel stond nu niet meer onder water. Verder heb ik in heel mijn leven nog nooit zoveel muggen gezien als dat daar boven zwermde. Na wat rondkijken en meerdere muggenbulten verder maar terug richting de auto gelopen, en even langs het stroompje gelopen wat daar aan de bosrand ligt. Want op tijd op pad gaan en dan zonder foto’s thuis komen vind ik niet echt kunnen. Het heerlijke ochtendlicht en de mist die boven het water hing die vroegen er gewoon om op de foto gezet te worden. En of dat nog niet voldoende was, zag ik ook nog moedereend met haar jong grut. Het moeras was al snel vergeten, want dit vond ik ook leuk. Nadat ik de nodige foto’s had gemaakt zag ik en stuk verderop nog een moedereend met haar jong grut, maar nu met tegenlicht.

De oever was begroeid met verschillende soorten bloemen, vele pinksterbloemen en redelijk wat groepjes boterbloempjes. Her en der stond ook nog wat ander spul te bloeien, maar wel in mindere maten. Het was allemaal nog voorzien van dauw, en dat in combinatie met tegenlicht levert dat een mooie bokeh op.

Beide foto’s zijngemaakt met de 40D. De eerste met daarop de 300mm f4, diafragmavoorkeuze op f4, 1/500sec., iso 100 en 1 stop overbelicht. De tweede met daarop de sigma 150mm f2.8, diafragmavoorkeuze op f4,5, 1/500sec., iso200.

One Response to “Mist, dauw en tegenlicht”

  1. Mystiek (mistiek?) mooi, die eendenfamilie.

    :-) Victor