De groote peel

Vanmiddag een bezoek gebracht aan nationaal park “de groote peel”. Het park ligt gedeeltelijk in Brabant, gedeeltelijk in Limburg. Een stukje rijden, maar of het de moeite loont weet je pas wanneer je er bent. Wat ik precies zou aantreffen wist ik niet, dus maar op alles voorbereid en zoveel mogelijk meegenomen. Daar eenmaal aangekomen zag ik dat er diverse wandelroutes waren, maar bijna geen andere paden die je nu kunt bewandelen. Een groot deel is in het voorjaar namelijk afgesloten wegens het broedseizoen, iets wat ik van harte ondersteun. Op de stukken die nu toegankelijk zijn leende zich eigenlijk maar weinig voor landschappen, zodat ik enkel mijn tele-objectief maar heb gebruikt. Die kon ik goed gebruiken, want er zaten tientallen libellen en nog meer juffers. De meeste libellen die ik heb gezien waren viervlekken, gemakkelijk te determineren aan de duidelijke zwarte vlekken op de knopen, iets wat geen enkele andere libellen-soort heeft.

Al met al kan ik zeggen dat een libellenliefhebber in dit park zijn hart kan ophalen, genoeg te zien en teĀ  fotograferen.

Deze foto is genomen met de 40D en daarop de 300mm f4 in combinatie met de 1.4x extender. Diafragmavoorkeuze, f7.1, 1/400sec., iso200

One Response to “De groote peel”

  1. Erg mooie foto Geert, vooral voor wat betreft houding en compositie.
    Victor