Zonsondergang

Vanavond naar het bos geweest, maar de inspiratie wilde niet echt komen. Een paar uur heb ik rond gestruind, totdat ik terug liep naar de auto om weer terug te gaan. Eenmaal aangekomen bij de auto zag ik de zon door het grauwe wolkendek prikken. Mee zag ik de foto’s al in mijn hoofd voorbij schieten. Met een tele-objectief de flarden wolken voor de zon met aan de onderkant de boomtoppen. Ik bleef foto’s maken, spotmeting op de zon, iets over belichten en daarna belichting vergrendelen. Compositie bepalen en afdrukken. Omdat ik toch nog teveel onderkant had bij de eerste daar wat afgesneden, persoonlijk vond ik dat dat de foto ten goede kwam.

Toen de zon eenmaal te ver was gezakt achter de bomen in de auto gestapt op zoek naar meer ruimte. Een stuk verderop zat er meer weiland tussen mij en de bomenrij, en daar kwam de zon nog net bovenuit. In de rij bomen stond er 1tje die kleiner was, wat een doorkijkje gaf.

Beide foto’s zijn gemaakt met de 40D met daarop de 300mm f4, bij de eerste in combinatie met de 1.4X converter. De eerste diafragmavoorkeuze, f13, 1/640sec., iso 100 en 1 2/3 stop overbelicht. De tweede diafragmavoorkeuze, f13, 1/400sec., iso 200, 2 stops overbelicht met hooglichtenprioriteit aan.

2 Responses to “Zonsondergang”

  1. Deze zijn heel mooi!

    Mvg, Gerard

  2. Ik vind de eerste heel erg leuk. Mooie uitsnede ook. Het is bijna een pano geworden.