Stuifzand

Gisteren naar de Loonse en Drunense duinen geweest. Het was alweer even geleden dat ik er geweest was, maar het blijft er altijd goed vertoeven. Ondanks dat het afgelopen week verschillende keren heeft geregend, was het stuifzand droog en liet het zich mooi vormen door de wind. Het was er ook lekker rustig, zeker eenmaal een aantal meter de vlakte op kwam ik maar enkele mensen tegen. En dat voor zaterdagmiddag. Die rust gaf me mooi de gelegenheid om de openheid op te zoeken en ook terug te laten komen in de foto. Het was even zoeken, maar op een gegeven moment zag ik een boompje staan bovenop een duin, met de richels in het zand die richting in.

De foto is gemaakt met de 40D met daarop de tokina 11-16@11mm. Diafragmavoorkeuze op f22 voor een grote scherptediepte en 1 1/3 stop overbelicht vanwege het lichte zand. Daarbij had ik een sluitertijd van 1/20 sec. op iso 200. Verder ook gebruik gemaakt van een grijsverloopfilter van 2 stops om de lucht wat tegen te houden.

One Response to “Stuifzand”

  1. Mooie foto met mooie lijnen. Je hebt er ook lekker veel licht in gegooid met deze belichting; daar hou ik wel van :-)

    Victor