Het waddengevoel

Afgelopen weekend een workshop op Texel gehad, die net als 3 weken geleden door Ruben Smit gegeven werd. Het thema voor het weekend was “Het waddengevoel”, de opdracht die we meekregen was om je eigen waddengevoel terug te laten zien in de foto’s. Het zou vrijdagavond beginnen met wat theorie, maar aangezien ik er al in de loop van de middag was eerst met het andere cursist er even op uit gegaan richting de kust. Aldaar genoten van een zonsondergang en ondertussen wat gespeeld met lange sluitertijden.

 Toen we terug waren in de groepsaccomodatie “Bloem en Bos” waren de meeste er al, en het duurde niet lang voordat we compleet waren. Zoals gezegd begonnen we met wat theorie, waarbij hij ook de nodige voorbeelden liet zien wat er allemaal mogelijk was. De volgende ochtend stonden de horsduinen op het programma, alwaar we voor zonsopkomst waren. Het was net iets te bewolkt om wat van de zonsopkomst te zien, maar even later klaarde het toch op en hadden we mooie wolkenluchten. Hier en daar zagen we ook nog enkele bloemetjes.

Na de middag was het tijd voor een bezoek aan de slufter, een gebied dat onder invloed staat van het zoute zeewater. Nadat we er doorheen gelopen hadden zijn we op een duin geklommen, alwaar we een fraai overzicht hadden.

 Daar zijn we gebleven tot na zonsondergang. De volgende ochtend weer op tijd eruit, want we wilde dit keer voor zonsopkomst op de schorren zijn. De schorren is een erg vogelrijk gebied aan de wadkant, en we waren er met opkomend tij. Verschillende zandplaten lopen dan onder water, zodat de vogels hoger gelegen zandplaten opzoeken die niet onder lopen. De zon had moeite om door hett wolkendek te prikken, maar dat zorgde er wel goed voor dat het fotograferen met tegenlicht nog goed te doen was.

 Allevier de foto’s zijn gemaakt met de 40D. De eerste  met daarop de canon 70-200, de tweede met de sigma 10mm fisheye, de derde met de tokina 11-16 en de vierde met de 300mm f4 icm de 1.4X extender. Alle diafragmavoorkeuze, de eerste op f32, iso 100 en 2 2-stops grijsfilters om een wat langere sluitertijd te halen, hier 1 sec. De tweede op 8, iso200 en 1/125sec. De derde op f14, iso400 en 1/30sec. De laatste op f8, iso400 en 1/320sec.

Comments are closed.