Klokjesgentiaan met…

In het begin van de zaterdagmiddag kijk ik naar buiten en zie dat het regent. Ondertussen speur ik het internet af naar wat informatie, en hou buienradar in de gaten. Ik zie dat het droog zal gaan worden en dat dan ook zal blijven de komende uren. Het waait nog wel wat, maar dat mag de pret niet drukken. Ik wederom op pad richting de klokjesgentiaan, hopende op gentiaanblauwtjes. Het aantal bloemen was al flink toegenomen, en ook bloeide er verschillende al. Hierbij een exemplaar recht van boven gezien, waarin een mier aan het rondlopen was. Nog geen gentiaanblauwtje gezien, maar wie weet in de loop van de week…

Deze foto is gemaakt met de 5D II met daarop de sigma 150mm macro. Diafragmavoorkeuze, f2,8, iso800 zorgde voor een sluitertijd van 1/1000sec. Naderhand nog wat aangesneden voor een sterkere compositie.

Comments are closed.