rododendrons

Momenteel staan er vele bloemen in bloei, en in elk bos neemt een andere soort de overhand. Zo was ik onlangs in een bos waar de rododendrons volop stonden te bloeien en waar ook nog vele knoppen te zien waren, dus de kleurenpracht van lichtroze tot donkerpaars met alles wat daartussen zit zal nog wel even door gaan. Ik heb daar gelijk wat geƫxperimenteerd met een tussenring op groothoek, waardoor handmatig scherpstellen vereist word en de scherpte slechts enkele mm voor de frontlens ligt.

Maar een overzichtsfoto mag ook niet ontbreken.

Beide foto’s heb ik gemaakt met de 40D met daarop de 17-55 f2.8, bij de eerste ook een 12mm tussenring gebruikt. Bij de eerste diafragmavoorkeuze, f2.8, 1/50sec., iso100 op 28mm. De tweede diafragmavoorkeuze, f2.8, 1/100sec., iso400 op 17mm.

Comments are closed.