Verstoppertje spelen

Vanochtend weer op pad geweest, dit keer om een veldje te bezoeken dat ik donderdagavond tegen was gekomen tijdens mijn rondje op de heide. Op dit veldje krioelde het van de kleine en wat grotere beestjes. Het kleinste wat ik heb gezien was een snuitkevertje, het grootste waren de konijnen. Daar heb ik echter geen foto’s van.

De diversiteit was enorm, ik heb zeker 20 insectensoorten gezien op enkele vierkante meters. Opvallend is het verstoppertje spelen wat verschillende soorten doen. Ze gaan dan precies aan de andere kant zitten als waar jij bent. Achter een aar gaat dat vaak goed, maar een grassprietje is voor de meeste soorten toch echt te klein. Daar maak ik dan dankbaar gebruik van:

 Deze foto is gemaakt met de 40D met daarop de sigma 150mm macro. Diafragmavoorkeuze, f3.2, 1/400sec., iso400.

Comments are closed.